Новости

 • 27Sep

  НАТПРЕВАР - ФОТОГРАФИЈА ИЛИ ВИДЕО - ИНСПИРИРАНИ ОД КНИГА

  Учебната година ја започнуваме со нов предизвик – натпревар за најдобро осмислена фотографија проследена со слоган и/или кратко видео, инспирирани од вашата омилена книга /книги. повеќе

 • 27Sep

  Инструкции за студирање за нови студенти

  На вашите телефонски броеви кои сте ги оставиле при упис ќе ви бидат испратени корисничкото име и првична лозинка за пристап до вашиот електронски индекс. Електронскиот индекс е правна исправа преку која го контролирате своето студентско досие и го... повеќе

 • 25Sep

  Прв академски час за 2018-2019

  Ве известуваме дека првиот академски час за академската 2018-2019 ќе се одржи на 01 октомври (Понеделник) со почеток во 13 часот на Универзитетот ФОН во Скопје. Со свечената академија ќе раководи Ректорот Проф. д-р Нано Ружин. повеќе

 • 30May

  Стипендии за магистерски студии за 2018/19

  Согласно компонентата за општествена одговорност на Универзитетот ФОН и во соработка со Universitat de Valencia - Шпанија, George Town University од Вашингтон САД, Politecnico di Milano - Италија, го распишуваме конкурсот за стипендисти на Магистерски... повеќе

 • 30May

  Конкурс за упис на студенти за 2018-2019

  Врз основа на член 103 став 1 точка 3, а во врска со член 149 став 1 од Законот за високото образование (Сл. Весник на Република Македонија бр 82/2018), Ректорската управа на Првиот приватен универзитет - ФОН распишува и објавува:. повеќе

 • 19Apr

  Платени пракси и образование во Шпанија

  Во рамките на билатералниот договор кој ФОН го има со Spain Internship, за нашите студенти, ве известуваме дека е достапна нова листа на платени пракси (помеѓу 500 и 1000 евра месечно). повеќе

 • 10Apr

  Отворени денови за упис

  Ве известуваме дека во периодот од 1 до 16 јуни секој работен ден имате можност да се сретнете со вашите идни професори и декани и да добиете лично информации околу вашите идни студии. повеќе

 • 10Apr

  Реконструкција на детската занимална во Домот за деца без родители

  Инспирирани од минатогодишните проекти за помош на општеството и хуманитарна работа, апсолвентите и студентите од втора година од Факултетот за дизајн и мултимедија, ФОН Универзитет, по сопствена иницијатива ја изразија својата креативност на ѕидовите... повеќе

 • 30Mar

  Стратегии за креирање на јавни политики

  По повод 15 годишнината од постоењето на Првиот Приватен Универзитет ФОН , Факултетот за политички науки организираше дебата на тема: “Стратегии за креирање на јавни политики”. повеќе

 • 26Mar

  Демократска контрола над работењето на институциите на безбедносниот сектор

  Универзитетот ФОН во рамките на својот 15 годишен јубилеј, денес организираше трибина на тема: “Демократска контрола над работењето на институциите на безбедносниот сектор - потреба и предизвици”, во организација на Факултетот за детективи и безбедност. повеќе

 • 20Mar

  15 години свечена академија

  Универзитетот ФОН со свечена академија ја одбележа 15 годишнината од своето основање. повеќе

 • 9Mar

  Информација за матуранти за академска 2018/2019

  Почитувани матуранти и идни студенти ве замолуваме да одвоите две минути од вашето време и детално да го прочитате ова соопштение:. повеќе

 • 7Mar

  Стипендии за матуранти за академска 2018/2019

  Од оваа година Универзитетот ФОН заедно со своите партнери (Valencia University, Bertone Design Academy, Politechnico di Milano и George Town University ја проширува кампањата за стипендирање на млади умови. повеќе

 • 5Mar

  Нобеловката Бушамауи почесен доктор на науки на ФОН

  Добитничката на Нобеловата награда за мир - Уидед Бушамауи, беше промовирана во почесен доктор на науки на Универзитетот ФОН на денешната свечена академија. повеќе

 • 17Nov

  Саем за кариера

  На ден 12.12.2017 год. (вторник) со почеток во 10 ч., во аулата на ФОН Универзитет, се одржа Саем за кариера и алумни организиран од страна на Центарот за кариера и алумни, ФОН Универзитет. повеќе

 • 7Nov

  Интернационална соработка на ФОН

  Ректорот на ФОН Универзитет Проф. д-р Нано Ружин во рамките на меѓународната конференција во Белград, оствари дополнителни средби со Рајнхард Прибе и Видет Бошнамау која го предводи Tunisian National Dialogue Quartet кој во 2015 ја доби Нобеловата... повеќе

 • 6Nov

  Фабрика на знаење 2018

  Универзитетот ФОН и оваа година го отпочнува проектот ФАБРИКА НА ЗНАЕЊЕ. Преку овој проект повеќе од 1000 студенти веќе се вработени во некои од партнер компаниите кои до сега беа дел од овој проект. повеќе

 • 3Oct

  Уписи на постдипломски студии 2017-2018

  Ве известуваме дека заклучно со 30 ноември 2017 трае уписот на студенти на последипломски студии односно:. повеќе

 • 2Oct

  Нов студентски град и универзитетска болница

  Ве известуваме дека денес се потпиша меморандумот за соработка со кој се одбележува првата фаза од соработката меѓу инвеститорите ЈИДА Констракшн, ФОН Универзитет и ФИНЕ. повеќе

 • 16May

  Коктел во резиденцијата на Кралство Шпанија

  Најдобрите студенти по шпански јазик и шпанска цивилизација беа поканети на коктел во резиденцијата на Н.Е. Рамон Абароа Каранса, Амбасадор на Кралство Шпанија во РМ. повеќе

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?