Свечено отворен новиот студентски дом

Универзитетот ФОН во петокот со свечен прием го пушти во употреба ново-изградениот студентски дом на површина од 20.000 метри квадратни, со капацитет за 500 студенти. Студентскиот дом има 150 апартмани, наменски заеднички простор, библиотеки, читални, фитнес центри и свој посебен ресторан за исхрана на студентите.

Овој студентски дом отвара нови врати на глобализација во Македонија истовремено е можност за новите студенти да студираат по светски образовен концепт по врвни стандарди. Сметаме дека со заокружувањето на овој мултифункционален концепт е клучот на квалитетното образование на 21 век.

Галеријата од отворањето може да ја погледнете на следниов линк

 

 

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?